Η Ιβάνκα ονειρεύεται να συνεχίσει τη «δυναστεία Τραμπ» στον Λευκό Οίκο

Κάνει όνειρα η Ιβάνκα Τραμπ για την προεδρία;

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο, σύμφωνα με το οποίο η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι κάποια μέρα θα γίνει η πρώτη η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος των ΗΠΑ κι ότι ο πατέρας της άρχισε «μια μεγάλη αμερικανική δυναστεία» στην πολιτική σκηνή της χώρας, όταν άλωσε τον Λευκό Οίκο.

Ζεύγος Κούσνερ: «Τοξικό μείγμα αλαζονείας και άγνοιας»

Στο βιβλίο της με τίτλο “Kushner, Inc.” («Kούσνερ Α.Ε. – Απληστία, Φιλοδοξία, Διαφθορά»), που κυκλοφόρησε χθες στις ΗΠΑ, η συγγραφέας Βίκι Γουορντ, η οποία συνεργάζεται με το Vanity Fair, παρουσιάζει την 37χρονη Ιβάνκα Tραμπ και τον άνδρα της, Τζάρεντ Κούσνερ ως ένα «τοξικό μείγμα αλαζονείας και άγνοιας», όπως είπε μια πηγή της. Και τους κατηγορεί ότι έχουν μια ακόρεστη δίψα για εξουσία, που «προκάλεσε χάος σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ίσως απειλήσει την αμερικανική δημοκρατία» λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκούν στην κυβέρνηση Τραμπ.

Η Ιβάνκα πιστεύει ότι ο πατέρας της είναι ιδρυτής μιας μεγάλης αμερικανικής δυναστείας στην πολιτική, λέει το βιβλίο Kushner, Inc. (Φωτογραφία: ΑΡ)

Αντί να τον φρενάρουν στις παρορμήσεις του, όπως ήλπιζαν πολλοί, το ζευγάρι αντίθετα ενθάρρυνε τις υπερβολές του, λέει η συγγραφέας σημειώνοντας ότι μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου έχουν κολλήσει στην Ιβάνκα το παρατσούκλι “Habi” — “home of all bad ideas” («πηγή όλων των κακών ιδεών») κι ότι η κόρη του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι τόσο υπερόπτης, που νομίζει ότι θα αναλάβει κάποια μέρα τα ηνία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το βιβλίο ο Γκάρι Κον, πρώην επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, έχει πει σε κάποια άτομα ότι κατά τη γνώμη της Ιβάνκα η θητεία του πατέρα της στον Λευκό Οίκο είναι «η αρχή μιας μεγάλης αμερικανικής δυναστείας».

Ανάλογες αυταπάτες τρέφει και ο 38χρονος άνδρας της, γράφει η Γουόρντ. Συνάδελφοί του τον αποκαλούν «υπουργό των πάντων» λόγω της ανάμειξής του σχεδόν σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης, ενώ μια από τις πηγές της συγγραφέως υποστήριξε ότι το ζεύγος Κούσνερ «ζει σε μια στρεβλή πραγματικότητα» λόγω του τεράστιου πλούτου των οικογενειών τους. «Δεν έχουν ιδέα πώς αντιλαμβάνονται, κατανοούν, διαισθάνονται οι φυσιολογικοί άνθρωποι τα πράγματα», είπε ένα μέλος της ομάδας νομικών συμβούλων του Τραμπ.

«Τοξικό μείγμα αλαζονείας και άγνοιας» χαρακτήρισε το ζεύγος Κούσνερ πηγή της συγγραφέως Βίκι Γουόρντ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Και παρά τη δίψα τους για την εξουσία, η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ Κούσνερ δίνουν -όπως και ο Τραμπ- περισσότερη σημασία στις εντυπώσεις και το θεαθήναι παρά στην ουσία, επιδεικνύοντας μια ανησυχητική έλλειψη ενδιαφέροντος για τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής πολιτικής.

«Οι περισσότεροι μετέχουν στην κυβέρνηση για να υπηρετήσουν τους πολίτες, αλλά αυτοί φαίνεται ότι το κάνουν για τους εαυτούς τους», σχολιάζει η συγγραφέας.

Η κόρη του Τραμπ και ο Γκάρι Κον δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο αίτημα ΜΜΕ να σχολιάσουν το βιβλίο. Αλλά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έσπευσε να υπερασπιστεί το ζεύγος Κούσνερ χαρακτηρίζοντας «αποκύημα φαντασίας» όσα γράφει η Γουόρντ. Σύμφωνα με τη Σάρα Σάντερς «είναι λυπηρό αλλά δεν προκαλεί κατάπληξη» ότι ΜΜΕ προωθούν ένα βιβλίο «βασισμένο σε σκιώδεις, ανώνυμες πηγές και ψευδείς πληροφορίες, παρά το απίστευτο έργο που κάνουν για το καλό της χώρας ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα».

Από την πλευρά της η Γουόρντ λέει ότι περιγράφει μόνον περιστατικά που επιβεβαίωσαν πολλές πηγές κι ότι προσέλαβε επτά άτομα για την επαλήθευση των στοιχείων που αναφέρει στο βιβλίο της πριν τη δημοσίευσή του.

Πηγή: https://www.newsone.gr/kosmos/i-ivanka-onirevete-na-synechisi-ti-dynastia-trab-ston-lefko-iko/