Τα καλύτερα Σχολικά Βοηθήματα για γονείς ή καθηγητές

Είτε είστε γονείς είτε καθηγητές, η αναζήτηση του σχολικού βοηθήματος που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας, μπορεί να αποβεί μια μακροσκελής διαδικασία και δυσκολότερη απ’ότι φανταζόσασταν. Εμείς στο bookblog.gr σας ετοιμάσαμε μια λίστα με 10 ενδεικτικά best sellers σχολικών βοηθημάτων διαφορετικών εκδοτών για τις τάξεις Α’, Β’, Γ’ Λυκείου, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και για το Δημοτικό, σε διαφορετικά μαθήματα, για να σας βοηθήσουμε στην έρευνά σας!

Για Γ’ Λυκείου

Βιολογία Γ Λυκείου Θετικών Σπουδών- Πουκαμισάς

Δεοξυριβονουκλεοτίδια, αντίστροφη µεταγραφάση, ριβονουκλεοπρωτεϊνικά σωµατίδια, περιοριστικές ενδονουκλεάσες, είναι µόνο µερικές από τις έννοιες που καλούνται να κατανοήσουν και να χρησιµοποιήσουν οι µαθητές προκειµένου να ανταποκριθούν στο µάθηµα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου. Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συνεργαζόμενων συγγραφέων τους και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Είναι εύχρηστα, λειτουργικά και συμπληρώνουν το μάθημα ενισχύοντας τη διδασκαλία, καθώς ο μαθητής μπορεί να βρει στις σελίδες τους βασικά σημεία της θεωρίας, μεθοδολογία, υποδειγματικά λυμένα θέματα, ερμηνευτικά σχόλια και ασκήσεις.
Η αναθεωρημένη έκδοση της Βιολογίας Γ’ Λυκείου Θετικών σπουδών περιλαμβάνει 16 επιπρόσθετες σελίδες με συνδυαστικές ασκήσεις!

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/321626-biologia-g-lykeioy-thetikon-spoydon

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον- Μαθηματική Βιβλιοθήκη

Αναθεωρημένο, με την ύλη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τη Γ’ Λυκείου, δίνει βαρύτητα στον προγραμματισμό σε ΓΛΩΣΣΑ, διατηρώντας όμως και την επαφή με τους αλγορίθμους. Αποτελείται από 9 κεφάλαια και έχει οργανωθεί σε 23 «μαθήματα» με το κάθε ένα να αναφέρεται και να αναλύει εκτενέστερα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο της εξεταστέα ύλης. Οι ασκήσεις προς επίλυση έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας, το οποίο καθορίζεται με κατάλληλη σήμανση (εύκολη-μέτρια-δύσκολη-πολύ δύσκολη). Υπάρχουν ειδικά πλαίσια με επισημάνσεις και παρατηρήσεις, τα οποία βοηθούν τον μαθητή, καθώς και κριτήρια αξιολόγησης ανά ενότητες μαθημάτων.

Η δομή της παρούσας έκδοσης είναι η ίδια με τις προηγούμενες: εμπεριέχεται όλη η θεωρία του σχολικού βιβλίου δοσμένη με απλό και κατανοητό προς τον μαθητή τρόπο, σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, παρουσιάζονται μεθοδολογίες χρήσιμες για την επίλυση ασκήσεων και υπάρχουν παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις με κατάλληλες επεξηγήσεις, ώστε να κατανοούνται καλύτερα από τους μαθητές. Οι ασκήσεις έχουν εξειδικευθεί και ομαδοποιηθεί σε ερωτήσεις Σ/Λ, πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού, αντιστοίχισης, εμφάνισης τιμών, μετατροπής, εύρεσης λαθών και προβλημάτων. Οι λύσεις των ασκήσεων βρίσκονται σε ξεχωριστό ένθετο που συνοδεύει το κύριο βιβλίο. Η αναθεώρηση της έκδοσης περιλαμβάνει νέες ασκήσεις και νέου τύπου μεθοδολογίες, τα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων μέχρι και το 2018, καθώς και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας στις ασκήσεις με κατάλληλη σήμανση. Στο τέλος του βιβλίου ενσωματώθηκε ένας οδηγός επανάληψης με: 144 ερωτήσεις θεωρίας, 6 επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης και 90+1 προτεινόμενα θέματα επιπέδου πανελλαδικών εξετάσεων.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/415958-anaptyksi-efarmogon-se-programmatistiko-periballon-g-lykeioy

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ’ Λυκείου- Ζήτη

Το πληρέστατο αυτό βοήθημα των εκδόσεων Ζήτη, περιλαμβάνει όλη την διδακτέα ύλη του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας για τη Γ΄Λυκείου, χωρισμένη σε κεφάλαια.

Σε κάθε κεφάλαιο αναλύεται, πρωτίστως, η θεωρία με μορφή ερωταπαντήσεων. Κατόπιν, δίνεται η μεθοδολογία για την επίλυση των ασκήσεων, με πολλαπλά παραδείγματα και τα θέματα του Κ.Ε.Ε., με τις πλήρεις απαντήσεις τους. Ακολουθεί μια σειρά επαναληπτικών ασκήσεων πολλαπλής επιλογής, «σωστού – λάθους» και αντιστοίχισης, ασκήσεις για λύση και ερωτήσεις σύντομης απάντησης, καθώς και μια σειρά διαγωνισμάτων για το εκάστοτε κεφάλαιο. Τέλος, περιέχονται οι απαντήσεις όλων των ασκήσεων και διαγωνισμάτων. Η μεθοδολογία του βιβλίου σου επιτρέπει να αντιμετωπίζεις οποιαδήποτε άσκηση προς λύση που σχετίζεται με τη θεωρία που έχει διδαχθεί!

Βρείτε τις εδώ: https://www.bookbox.gr/item/102454-arhes-oikonomikis-theorias-g-lykeioy

Κριτήρια Αξιολόγησης Αρχαίων Ελληνικών Γ’ Λυκείου (Ηθικά Νικομάχεια)- Δώρα Ασημακοπούλου

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στην Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου απαιτεί πολύπλευρες δεξιότητες εκ μέρους των μαθητών. Με τις αλλαγές στην αξιολόγηση του μαθήματος δίνεται έμφαση στην κριτική ικανότητα των μαθητών και στη διακειμενική προσέγγιση ενώ εμπλουτίζεται το περιεχόμενο των διαγωνισμάτων με ερωτήσεις κατανόησης και σύγκρισης.

Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, τα βιβλία της Δώρας Ασημακοπούλου εστιάζουν στο να καλλιεργήσουν την οξύνοια των μαθητών, δίνοντας βαρύτητα σε νέες διδακτικές προοπτικές και αναβαθμίζοντας τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος. Το παρόν βοήθημα δεν αποτελεί μεμονωμένο εγχειρίδιο διδασκαλίας, αλλά αποσκοπεί να συμπληρώσει τη διδασκαλία του μαθήματος με ολοκληρωμένα κριτήρια αξιολόγησης που ακολουθούν τις οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος. Οι απαντήσεις που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου είναι ενδεικτικές ενώ τα χωρία με πλάγια γραφή αποτελούν απόσπασμα από τα σχόλια του σχολικού εγχειριδίου.

Βρείτε τα εδώ: https://www.bookbox.gr/item/579141-kritiria-aksiologisis-arhaion-ellinikon-g-lykeioy—aristoteli-ithika-nikomaheia-politika-

Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης Γ΄ λυκείου- Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

Το βιβλίο απευθύνεσαι σε μαθητές της Γ΄ λυκείου Θετικών και Τεχνολογικών σπουδών, καθώς και στους συναδέλφους Μαθηματικούς που επιζητούν ένα πλήρες και αξιόπιστο βοήθημα με θέματα στο επίπεδο των εξετάσεων. Στόχος του είναι να βοηθήσει το μαθητή να αξιολογεί τις γνώσεις του σε κάθε κεφάλαιο της τρέχουσας διδακτικής ύλης καθώς και στην τελική επανάληψη. Για το σκοπό αυτό περιέχει: θέματα που περιλαμβάνουν τις βασικές τεχνικές κάθε ενότητας και συνδιαστικά θέματα επανάληψης, με στοιχεία απο όλες τις ενότητες.

Τα θέματα έχουν επιλεγεί απο το Ελληνικό και το Διεθνές Θεματολόγιο εξετάσεων και διαγωνισμών (θέματα Bacalaureat, S.A.T., G.C.E. & I.B., Πανεπιστημίων εξτερικού, Διαγωνισμών Ε.Μ.Ε., Μαθηματικών Ολυμπιάδων, Εισαγωγικών Εξετάσεων Α.Ε.Ι.), ενώ περιέχονται και θέματα που συνέθεσε ο ίδιος ο συγγραφέας κατά τη μακρά περίοδο της διδακτικής του εμπειρίας. Κάθε θέμα ακολουθείται απο «χρήσιμες προτάσεις» οι οποίες παρέχουν στο μαθητή όση βοήθεια χρειάζεται για να φτάσει σε μια επιστημονικά ορθή λύση του.

Βρείτε τα εδώ: https://www.bookbox.gr/item/74190-themata-mathimatikon-g-lykeioy-thetikis-kai-tehnologikis-kateythynsis

Φυσική Γ’ λυκείου: Φαινόμενο doppler, ρευστά σε κίνηση, μηχανική στερεού σώματος- Ελληνοεκδοτική

Η επιλογές μας κλείνουν με τον δεύτερο τόμο της Φυσικής Γ’ Λυκείου Θετικών Σπουδών, από την Ελληνοεκδοτική. Οι συγγραφείς, στις 1300 και πλέον, σελίδες αυτού του τόμου, αναλύουν την Θεωρία, όπως ορίζεται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σπουδών, παραθέτοντας την μεθοδολογία που απαιτείται για την επίλυση ασκήσεων όλων των διαβαθμίσεων δυσκολίας. Στην συνέχεια ακολουθούν θέματα προς απάντηση και προβλήματα/ ασκήσεις προς επίλυση.

Τέλος, υπάρχει η επανάληψη, στην οποία προστίθεται ασκήσεις επαυξημένης δυσκολίας, για την δυνατότερη εξάσκηση των υποψηφίων, καθώς και οι λύσεςι των προβλημάτων.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/85096-fysiki-g-lykeioy-prosanatolismoy—tomos-2-stereo-soma—kroyseis—doppler

Έκθεση Γ’ Λυκείου – Τέχνη και Τεχνική στην Έκφραση

Η έκδοση «Τέχνη και τεχνική στην Έκφραση – Έκθεση Γ΄ Λυκείου» οργανώνεται σε δύο μέρη:

– Εφαρμοσμένη Θεωρία: 5 αναλυμένα κεφάλαια με πίνακες, οδηγίες υποδειγματικών απαντήσεων, εφαρμογές και ασκήσεις κατά σημείο θεωρίας, μεθοδολογία περίληψης, παραγράφου και παραγωγής λόγου, κατανομή υλικού επιχειρηματολογίας σε 10 άξονες ζητουμένων. Ιδανικό για ανάλυση και παραδείγματα του πως πρέπει να δομείται μια έκθεση.
– Θεματικές Ενότητες: 30 θεματικές ενότητες ως τράπεζα θεμάτων με αναπτυγμένα 156 πιθανά ζητούμενα παραγωγής λόγου και 30 Κριτήρια Αξιολόγησης στα πρότυπα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ιδέες και παραδείγματα για θέματα με μεγάλη ποικιλία για Εκθέσεις και έκφραση στο λόγο.

Ολοκληρωμένες απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των Κριτηρίων Αξιολόγησης στο συνοδευτικό βιβλίο.

Δείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/323323-tehni-kai-tehniki-stin-ekfrasi-ekthesi-g-lykeioy

 

Για Β’ Λυκείου

Νέα Ελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Β Λυκείου ΓΕΛ- Χατζηθωμάς

Τα νέα δεδομένα στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στη Νέα Ελληνική Γλώσσα με τη συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας φέρνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις στο μάθημα αυτό. Η μελέτη της γλώσσας και η προσέγγιση θεμάτων σε μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σαφέστατα απαιτεί μεθοδική προσέγγιση βασισμένη σε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό. Με αυτήν την αρχή στο νου, το παρόν βοήθημα, παρουσιάζει αναλυτική θεωρία της έκθεσης και της λογοτεχνίας, πλήρη ανάπτυξη των εννοιών της Β’ Λυκείου και κριτήρια συνεξέτασης αποτελούμενα από μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σε κάθε έννοια.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στα ζητήματα κατανόησης κειμένου, στην περίληψη μέρους του κειμένου ενταγμένη σε επικοινωνιακό πλαίσιο, καθώς και στα θέματα που αφορούν τη γλώσσα και τη σχέση της με τον επικοινωνιακό στόχο που κάθε φορά επιδιώκεται. Η θεωρία της Λογοτεχνίας αντιμετωπίζεται μεθοδικά, με πλήθος εφαρμογών και ασκήσεων. Τέλος, η έκδοση συνοδεύεται και από βιβλίο απαντήσεων, στο οποίο υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας, των κριτηρίων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα σχεδιαγράμματα των θεμάτων παραγωγής λόγου.

Βρείτε την εδώ: https://www.bookbox.gr/item/579283-nea-elliniki-glossa–logotehnia-b-lykeioy-gel-2019

Φυσική Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας- Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα χρηστικό βοήθημα στο μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Όλη η θεωρία που προβλέπεται από τη διδακτέα ύλη του νέου προγράμματος παρουσιάζεται αναλυτικά με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων. Η επιβεβαίωση της κατανόησης της θεωρίας επιτυγχάνεται με ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων κλειστού και ανοιχτού τύπου, που καλύπτουν τις ανάγκες μιας απαιτητικής μελέτης.

Οι παρατηρήσεις και η μεθοδολογία συνοψίζουν τις πιο συνηθισμένες και σημαντικές εργασίες που απαιτούνται για τη λύση των ασκήσεων. Οι λυμένες ασκήσεις έχουν επιλεγεί ως οι πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις , με διαβαθμισμένη δυσκολία. Οι ασκήσεις και τα προβλήματα για λύση αποτελούν μια επαρκή συλλογή που καλύπτει όλο το φάσμα από «τα εύκολα στα δύσκολα». Μετά από κάθε ενότητα, προτείνεται ένα κριτήριο αξιολόγησης σύμφωνα με το πνεύμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο τέλος παρατίθενται οι απαντήσεις και οι συνοπτικές λύσεις όλων των θεμάτων αξιολόγησης.

Βρείτε την εδώ: https://www.bookbox.gr/item/100735-fysiki-b-lykeioy-genikis-paideias

Για Α’ Λυκείου

Νέα Ελληνικά Α’ τάξη ΕΠΑΛ- Μεταίχμιο

Το βιβλίο αυτό συνιστά πλήρες και αξιόπιστο βοήθημα τόσο για τους μαθητές της Α΄ τάξης του ΕΠΑΛ όσο και για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να διδάξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Με απλό και σαφή λόγο συμβάλλει στην κατανόηση των ανθολογημένων κειμένων του σχολικού βιβλίου και στην καλύτερη διδακτική επεξεργασία τους. Ακολουθώντας τη δομή του σχολικού εγχειριδίου (δηλαδή τις 6 ενότητες), περιλαμβάνει αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις εργασίες του καθώς και συμπληρωματικό υλικό για κάποιες εργασίες παραγωγής λόγου. Κάθε ενότητα συμπληρώνεται με δύο ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης, ενώ στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των κριτηρίων, για τον έλεγχο και την εμπέδωση της αποκτηθείσας γνώσης.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/65813-nea-ellinika-a-taksi-epal

Για Γ’ Γυμνασίου

Βοήθημα Φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Μέσα λοιπόν από το βοήθημα αυτο του Νεκτάριου Πρωτόπαππα ο συγγραφέας προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές Φυσικής Γ’ Γυμνασίου στην κατανόηση πλήρως όλων των νέων εννοιων ώστε ο μαθητής να μπορεί να ανταπεξέλθει ευκολότερα και αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση των ασκήσεων.

Προτείνεται ο εξής τρόπος μελέτης:

1. Για να μην ψάχνεις τι ακριβώς πρέπει κάθε φορά να διαβάσεις, χώριστηκε η ύλη σε ενότητες ακολουθώντας τις παραγράφους του σχολικού βιβλίου. Στην αρχή κάθε ενότητας μπορείς να δεις συνοπτικά τα στοιχεία που μελετάμε.
2. Μελέτησε προσεκτικά τη θεωρία της ενότητας που δίνεται με τη μορφή ερωτήσεων. Μέσα από πολλά παραδείγματα και από κατάλληλα σχήματα απλοποιούνται οι έννοιες της φυσικής.
3. Αφού είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τη θεωρία, προχώρησε στη μελέτη των λυμένων εφαρμογών.
Στην αρχή κάθε εφαρμογής θα βρεις το σκοπό για τον οποίο εξετάζεται.
Αμέσως μετά την εκφώνηση ακολουθούν σχόλια και παρατηρήσεις, για να μπορέσεις να δεις τα δύσκολα σημεία της άσκησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοια προβλήματα.
Προσπάθησε, διαβάζοντας την εκφώνηση της άσκησης, να τη λύσεις. Χρησιμοποίησε τα σχόλια που θα σε διευκολύνουν. Αν δεν τα καταφέρεις, δες την αναλυτική απάντηση που ακολουθεί.

Το εξαιρετικό βοήθημα Φυσικής προετοιμάζει τον μαθητή της Γ’ Γυμνασίου και για την Φυσική του Λυκείου, και του δίνει τη δυνατότητα να καταλάβει το συναρπαστικό χώρο της Φυσικής Επιστήμης με τον καλύτερο τρόπο. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

https://www.bookbox.gr/item/119373-fysiki-g-gymnasioy

 

Για Β’ Γυμνασίου

Βοήθημα Βιολογίας Β’ Γυμνασίου

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σύμφωνα με τη διδακτέα ύλη που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της Βιολογίας της Β’ τάξης του Γυμνασίου.

Περιλαμβάνει τα κεφάλαια:
Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους και Οι ασθένειες και οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή τους και οργανώνεται σε επτά (7) διδακτικές ενότητες καθεμία από τις οποίες περιέχει:

Η μελέτη κάθε κεφαλαίου ολοκληρώνεται με:
Απαντήσεις στις ερωτήσεις – προβλήματα – δραστηριότητες για Επανάληψη του Βιβλίου του Μαθητή
Απαντήσεις στις μικρές έρευνες και εργασίες
Επαναληπτικά Κριτήρια Αξιολόγησης
Απαντήσεις στα Φύλλα Εργασίας του Βιβλίου του Εκπαιδευτικού
Απαντήσεις στις Δραστηριότητες του Τετραδίου Εργασιών

Τα κύρια σημεία της κάθε ενότητας και της λογικής του βιβλίου ειναι τα εξής:
Ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας με απάντηση
Απαντήσεις στις ερωτήσεις – προβλήματα – δραστηριότητες του Βιβλίου του Μαθητή

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι απαντήσεις των Κριτηρίων Αξιολόγησης καθώς και Τράπεζα Επαναληπτικών Ερωτήσεων με τις απαντήσεις τους, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές/-τριες κατά τις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις Βιολογίας της Β’ τάξης του Γυμνασίου στο τέλος του σχολικού έτους.

https://www.bookbox.gr/item/25160-biologia-b-gymnasioy

 

Για Α´ Γυμνασίου

Νεοελληνική Γλώσσα για την Α’ Γυμνασίου

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές που ξεκινάνε το Γυμνάσιο, καθώς περιέχει θεωρία με παραδείγματα και πίνακες, απαντήσεις στις ερωτήσεις του βιβλίου, φύλλα εργασίας με ασκήσεις και τεστ κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης χωρίς απαντήσεις και παραγωγή λόγου με κείμενα και ασκήσεις.
Το CD-ROM περιέχει παρουσίαση της θεωρίας και των ασκήσεων σε Power Point και τεστ εμπέδωσης. Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων μπορούν να δίνονται για επιβεβαίωση, αφού πρώτα ο μαθητής δοκιμάσει να απαντήσει μόνος του, κάτι το οποίο βάζει τον μαθητή σε μια άλλη διαδικασία εκμάθησης.
Ο καθηγητής μπορεί να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία στη διδασκαλία και να εντάξει την πιο μοντέρνα μέθοδο παρουσίασης στη διδακτική μεθοδολογία του για μια εποπτική διδασκαλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με το βοηθητικό βιβλίο του, να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του Η/Υ για τη μελέτη, την εξάσκηση και την εμπέδωση της ύλης του σχολικού βιβλίου και των φύλλων εργασίας με τον πιο ευχάριστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της Α’ Γυμνασίου και της Νεοελληνικής Γλώσσας ομαλά.

https://www.bookbox.gr/item/62744-neoelliniki-glossa-gia-tin-a-gymnasioy

 

 

Για το Δημοτικό

Εξάσκηση στη Δημιουργική Γραφή – Έκθεση (προετοιμασία για το Γυμνάσιο)

Ένα βοήθημα έκθεσης, της Δώρας Ασημακοπούλου, που απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ’), ιδανικό για την προετοιμασία των μικρών μαθητών πριν μπουν στο Γυμνάσιο! Με ερωτήσεις που διεγείρουν τη φαντασία και ασκήσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται να γίνουν μεγάλοι συγγραφείς!

Περιέχει
– Θεωρία παραγωγής λόγου με παραδείγματα
– 110 ερωτήσεις ανάπτυξης και οι απαντήσεις τους
– 22 θέματα εκθέσεων

https://www.bookbox.gr/item/609947-eksaskisi-sti-dimioyrgiki-grafi

Μαθηματικά για Διαγωνισμούς Δημοτικού Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ δημοτικού οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) καθώς και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως ο Καγκουρό.
Φιλοδοξεί επίσης να αποτελέσει ουσιαστικό βοήθημα για τα Μαθηματικά των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια.
Περιέχει:
1) πλήρη θεωρία,
2) παραδείγματα,
3) λυμένες εφαρμογές,
4) προβλήματα ανάπτυξης,
5) παλαιότερα θέματα διαγωνισμών.

https://www.bookbox.gr/item/579278-mathimatika-gia-diagonismoys-e-kai-st-dimotikoy

Γράφω καλά στο τεστ της Γλώσσας Ε’ Δημοτικού

Προετοιμάσου εύκολα και γρήγορα για το τεστ της Γλώσσας για μαθητές της Ε’ Δημοτικού απαντώντας τα διαγωνίσματα που θα βρεις σε αυτό το βιβλίο!

Συγκεκριμένα για κάθε ενότητα του σχολικού βιβλίου θα βρεις:
• Ανακεφαλαίωση της θεωρίας με αναλυτικούς πίνακες και πολλά παραδείγματα
• Διαγωνίσματα
• Αναλυτικές απαντήσεις με έμφαση στα δύσκολα σημεία
https://www.bookbox.gr/item/99877-grafo-kala-sto-test-tis-glossas-e-dimotikoy

Τεστάκια μαθηματικών Δ΄ Δημοτικού- Πατάκη

Αφήνουμε για λίγο στη άκρη το Λύκειο και πηγαίνουμε στο Δημοτικό, με ένα entry στην λίστα μας που προορίζεται για τους μικρότερούς μας φίλους! To βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού να ανακεφαλαιώσουν, να εμπεδώσουν και να αξιολογήσουν μόνοι τους τις γνώσεις τους στα μαθηματικά. Περιλαμβάνει, με βάση τις ενότητες του σχολικού βιβλίου, σύντομα κριτήρια αξιολόγησης, που είναι διαμορφωμένα με ιδιαίτερα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο για τον μαθητή, καθώς και τις λύσεις τους στο τέλος του βιβλίου.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/87176-testakia-mathimatikon-d-dimotikoy

Μαθαίνω και εξασκούμαι στη Γλωσσα Β’ Δημοτικού

Ένα βοήθημα για τους μικρούς μαθητές της Ελληνικής Γλώσσας της Β’ Δημοτικού, το οποίο ακολουθεί την αντίστοιχη σειρά του σχολικού βιβλίου μαθητή και τετράδιο εργασιών.
Περιέχει 12 ενότητες με πολλά παραδείγματα και ενδεικτικά σκετσάκια και λύσεις.
Ενα βιβλίο το οποίο θα βοηθήσει στο να δοθούν οι βασικές αρχές και η βάση για την σωστή διδαχή της Νεοελληνικής γλώσσας απο το Δημοτικό!

https://www.bookbox.gr/item/365098-mathaino-kai-eksaskoymai-sti-glossa-b-dimotikoy-teyhos-a

Τετράδιο πρώτης γραφής Α’ Δημοτικού

Το πρωτάκι ξεκινάει το σχολείο, και τι καλύτερο απο ένα εξαιρετικό τετράδιο με ασκήσεις προγραφής και εκμάθηση των γραμμάτων, τα οποία διδάσκονται στην Α’ Δημοτικού.
Επιπλέον, σε κάθε ημερήσιο μάθημα δίνεται πλαίσιο για τον χρωματισμό ή την ελεύθερη σχεδίαση εικόνας από τα παιδιά, με εικόνες απο τον Εικονογράφο Νίκο Σουπιωνά, ο συγγραφέας του βιβλίου ειναι η Σοφία Κ. Αδάμου.

https://www.bookbox.gr/item/87097-tetradio-protis-grafis-adimotikoy