Top 10 λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά

Η λογοτεχνία είναι πραγματικά μια αξιοθαύμαστη μορφή τέχνης μέσω αυτής μπορούμε να πούμε είτε μια πραγματική ιστορία με έναν τρόπο μοναδικό είτε μια φανταστική ιστορία για να διδάξουμε κάτι. Δια αυτής μπορούμε να εκφραστούμε και να αφήσουμε την φαντασία μας να ξεδιπλωθεί χωρίς όρια. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια λίστα με τα καλύτερα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν όσα προείπαμε αλλά θα τα εισάγουμε και σε μία από τις ομορφότερες μορφές τέχνης: την λογοτεχνία.

1) Ο θησαυρός της Βαγίας

Ένα βιβλίο που συνάμα θα εξάψει την περιέργεια των παιδιών αλλά θα τους μάθει την αξία της φιλίας, της συνεργασίας αλλά και να ελπίζουν πάντα για ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι θησαυροί που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος άνθρωπος.

https://www.bookbox.gr/item/50646-o-thisayros-tis-bagias

2) Η τελευταία μαύρη γάτα

Αν θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας από μικρή ηλικία την αρετή της ισότητας και της αγάπης τότε αυτό είναι το κατάλληλο βιβλίο. Σε αυτό το βιβλίο ο “μέγιστος των παραμυθάδων” Ευγένιος Τριβιζάς, διδάσκει πόσο αποτρόπαιος είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αλλά με ένα αστείο και γλαφυρό τρόπο.

https://www.bookbox.gr/item/61740-i-teleytaia-mayri-gata

3) Το καπλάνι της βιτρίνας

Μια ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία τους αλλά και να αντιμετωπίζουν με θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα την οποιαδήποτε δυσκολία ή φοβία μπορεί να συναντήσουν στο μεγάλο δρόμο που λέγεται ζωή.

https://www.bookbox.gr/item/61983-to-kaplani-tis-bitrinas

4) Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς

Αυτό το βιβλίο είναι το ιδανικό για να δείξει στα παιδιά σας πως η εκ βαθέος επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων δεν μπορεί να χωριστεί από σύνορα. Αυτή η ιστορία διδάσκει πως η φιλία, η εμπιστοσύνη και η αγάπη μπορεί να γίνει εφικτή ακόμα και αν δεν έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο από κοντά, και πως αν θέλεις πραγματικά αυτή η φιλία να κρατήσει, εξαρτάται από εσένα.

https://www.bookbox.gr/item/89709-o-dromos-gia-ton-paradeiso-einai-makrys

5) Τζέιν Έιρ

Ένα από τα πιο κλασικά μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μια ιστορία πόνου διωγμού και δυστυχίας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως, η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος δεν παύει να ελπίζει και να προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα από τα καλύτερα βιβλία για να μάθετε στα παιδιά σας την αρετή της υπομονής, της επιμονής αλλά και της ελπίδας.

https://www.bookbox.gr/item/93894-tzein-eir

6) Ματωμένα Χώματα

Ένα από τα πιο επιτυχημένα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας από την μέγιστη Διδώ Σωτηρίου. Μέσω αυτού του βιβλίου μαθαίνουμε για το θάρρος, την αυταπάρνηση των προσωπικών ιδανικών για ένα καλύτερο μέλλον και τέλος για το πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή.

https://www.bookbox.gr/item/64786-matomena-homata

7) Μικρές Κυρίες

Ένα βιβλίο το οποίο έχει να διδάξει πολλά στα νέα παιδιά. Θα μάθουν την αξία της οικογένειας και να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα όσο σκληρή και να είναι με ελπίδα και αισιοδοξία πως όλα κάποια στιγμή θα πάνε καλά όσο θολό και αντίξοο μπορεί να φαίνεται το μέλλον.

https://www.bookbox.gr/item/21105-mikres-kyries

8) Θαύμα

Ένα πραγματικά λογοτεχνικό απαύγασμα που συνδυάζει την πραγματικότητα με την φαντασία. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε πως η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο βαρετή όσο μας παρουσιάζεται και πως αν ψάξουμε αρκετά θα βρούμε αλήθειες που ούτε καν θα τις ονειρευόμασταν.

https://www.bookbox.gr/item/118618-thayma

9) Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα

Η διαφορετικότητα δεν σημαίνει πως μπορεί να χωρίσει δύο ανθρώπους. Αυτό μας διδάσκει και αυτό το βιβλίο. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που μιλάει για την φιλία και πόσο δυνατή είναι ακόμη και όταν έχει να αντιμετωπίσει τους ισχυρότερους εχθρούς.

https://www.bookbox.gr/item/114217-to-agori-me-ti-rige-pitzama

10) Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Η πασίγνωστη ιστορία ενός κοριτσιού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την εποχή όπου άκμαζε ο ναζισμός και οτιδήποτε ερχόταν αντίθετο σε αυτή την θεωρία, αντιμετωπιζόταν με βάναυσο τρόπο. Σε αυτό το το βιβλίο, η μικρή Άννα περιγράφει την τότε εποχή αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες της για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα ιδανικό βιβλίο για να θυμούνται οι παλιοί αλλά να μαθαίνουν κι οι καινούργιοι.

https://www.bookbox.gr/item/49070-to-imerologio-tis-annas-frank