Βιβλιοπροτάσεις χωρίς… λόγια! – Βιβλία μόνο με εικόνες

Υπάρχουν βιβλία με πολλά λόγια, βιβλία με λίγα λόγια, με μικρότερα ή μεγαλύτερα γράμματα, βιβλία για παιδιά, για εφήβους ή ενήλικες, βιβλία μυστηρίου, αστυνομικά, ιστορικά, επιστημονικά, σχολικά και πολλά πολλά άλλα.
Υπάρχουν όμως και βιβλία, που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας, χωρίς καθόλου λόγια, με όμορφες εικόνες και εικονογραφήσεις που σε ταξιδεύουν και σε κάνουν να μη χορταίνεις να γυρνάς τις σελίδες! Εμείς βρήκαμε κάποια από αυτά τα βιβλία χωρίς λόγια και σας τα προτείνουμε.

Άλλωστε, μια εικόνα, χίλιες λέξεις, όπως αγαπάμε να λέμε !

«Ταξίδι», «Αναζήτηση», «Επιστροφή» – Εκδόσεις Φουρφούρι

Ο Aaron Becker δημιουργεί μια μαγική τριλογία βιβλίων χωρίς λόγια που βυθίζουν τον αναγνώστη στις σελίδες τους και τον παρασύρουν στη χώρα των παραμυθιών, στο περιπετειώδες ταξίδι του μοναχικού κοριτσιού. Εκεί, οι αναγνώστες συναντούν αυτοκράτορες, βασιλιάδες, κάστρα, εξωτικά πλάσματα και πανέμορφα τοπία. Μπορείτε να βρείτε και τα τρία βιβλία στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.bookbox.gr/item/396198-taksidi

https://www.bookbox.gr/item/610096-anazitisi

https://www.bookbox.gr/item/612192-epistrofi

«Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους» – Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν το πρώτο βιβλίο τους χωρίς λόγια με δημιουργό την εικονογράφο, Πέρσα Ζαχαρία. Η ιστορία αναφέρεται στη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε μια φάλαινα και ένα αγόρι, αλλά κυρίως προσπαθεί να τονίσει πώς η θάλασσα ανάμεσά τους οδηγεί στον χωρισμό, στην απώλεια και στη σημασία που έχει η αποδοχή και η διαχείρισή της. Ένα βραβευμένο βιβλίο που θα λατρέψετε!

https://www.bookbox.gr/item/580367-i-falaina-to-agori-kai-i-thalassa-anamesa-toys

«Το μοναχοπαίδι» – Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγκλονιστική ιστορία της Κινέζας Guo Jing παρουσιάζει τη μοναχικότητα που βίωσε ως παιδί στην Κίνα της δεκαετίας του ’80. Οι στιγμές που ένιωθε μόνη αλλά και η στιγμές που ήταν πράγματι μόνη, παρουσιάζονται στο εξαιρετικό βιβλίο της χωρίς λόγια. Μέσα σε αυτό, η εικονογράφος «αφηγείται» ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια και που την έκαναν να μάθει πως, παρόλο που είναι εύκολο να χαθείς, πάντα μπορείς να βρεις τον δρόμο αν κοιτάξεις προσεκτικά.

https://www.bookbox.gr/item/80339-to-monahopaidi

«Η αρπαγή της κότας» – Εκδόσεις Ηλίβατον

Μια ζεστή και τρυφερή εικονογραφημένη ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα στο δάσος. Βασικοί ήρωες της ιστορίας αυτής είναι μία παρέα ζώων που ζουν μέσα στο δάσος και μια αλεπού που κλέβει μία κότα από αυτή την παρέα. Η ιστορία είναι μια αλληγορική, πολυεπίπεδη ιστορία, γεμάτη ανατροπές, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της υπέρβασης των στερεοτύπων και το δικαίωμα της επιλογή. Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τη φιλία και τη δύναμη της αγάπης.

https://www.bookbox.gr/item/33532-i-arpagi-tis-kotas