Βιβλία – Δώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους. Γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου στον δυτικό κυρίως κόσμο. Τη μέρα αυτή, οι ερωτευμένοι εκφράζουν την αγάπη τους στο έτερόν τους ήμισυ, κάνοντάς του δώρα, αγοράζοντας γλυκά και λουλούδια ή αφιερώνοντάς του κάποιο τραγούδι.

Η γιορτή των ερωτευμένων λοιπόν πλησιάζει. Αν θες ένα ξεχωριστό και ουσιαστικό δώρο, χάρισε στον σύντροφό σου ένα βιβλίο για τον έρωτα …
Εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε κάποια από τα χιλιάδες βιβλία που έχουν γραφτεί για να υμνήσουν τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα, κλασικά και μη:

 

Ήτον πνοή, ίνδαλμα αφάνταστον, όνειρον… – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

ΗΤΟΝ ΠΝΟΗ, ΙΝΔΑΛΜΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΟΝ, ΟΝΕΙΡΟΝ...: ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ

Το έργο αυτό αποτελεί μία εξαιρετική συλλογή διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για τον έρωτα. Πέντε κλασικά ερωτικά διηγήματα (Ολόγυρα στη λίμνη, Η νοσταλγός, Έρως-Ήρως, Όνειρο στο κύμα και Η Φαρμακολύτρια), στα οποία ο συγγραφέας υμνεί τον έρωτα για τον άνθρωπο, αλλά κυρίως εκθειάζει τον έρωτα προς το θείο, που είναι αυτός που γεννά τις ύψιστες στιγμές ευτυχίας και πληρότητας.

https://www.bookbox.gr/item/116875-iton-pnoi-indalma-afantaston-oneiron-diigimata-erotika

Η τέχνη της αγάπης – Ουίλιαμ Σαίξπηρ

ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

154 σονέτα που απεικονίζουν λογοτεχνικά το μεγαλείο του έρωτα. Στο βιβλίο αυτό υμνείται η ερωτική αγάπη, έτσι όπως παρουσιάζεται στο σύνολο των θεατρικών και ποιητικών έργων του Σαίξπηρ.

https://www.bookbox.gr/item/94168-oyiliam-saikspir-i-tehni-tis-agapis

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας – Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ

Ένα από τα πιο κλασικά και πολυδιαβασμένα βιβλία παγκοσμίως. Ένας έρωτας που έμεινε ανεκπλήρωτος για δυο νέους, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι μαζί του, πάνω από μισό αιώνα μετά το πρώτο τους σκίρτημα. «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» υμνεί τον ανεκπλήρωτο έρωτα, τον όρκο μιας παντοτινής αγάπης και το αίσθημα της ελπίδας που μένει μέσα μας.

https://www.bookbox.gr/item/618590-erotas-sta-hronia-tis-holeras

Άννα Καρένινα – Λέων Τολστόι

ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί μία από τις πιο όμορφες ερωτικές ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ. Η «Άννα Καρένινα» αποτελεί ένα κλασικό αριστούργημα, ένα σπουδαίο διαχρονικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, μέσα από δύο ιστορίες που εκτυλίσσονται στη ρωσική κοινωνία του 19ου αιώνα. Οι ήρωες του βιβλίου υπερβαίνουν τα χωρικά και χρονικά όρια, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τη βαθύτερη έννοια της ζωής, αλλά και να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα του θανάτου.

https://www.bookbox.gr/item/582311-anna-karenina

Ο μεγάλος Γκάτσμπυ – Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ

Ο Τζέυ Γκάτσμπυ θεωρείται ένα από τους σημαντικότερους λογοτεχνικούς ήρωες του 20ου αιώνα. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον Γκάτσμπυ, τον άνθρωπο με το μυστηριώδες παρελθόν, να εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη και να ζει μια ζωή μέσα στα πλούτη και τη χλιδή δίνοντας σάρκα και οστά στο αμερικανικό όνειρο. Πίσω από όλα αυτά όμως κρύβεται ο μοναδικός και κρυφός σκοπός της ζωής του, σκοπός που τον ακολουθεί όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει: να ξανακερδίσει τη νεανική του αγάπη Νταίζυ Φέυ.

https://www.bookbox.gr/item/615987-o-megalos-gkatsmpy

Για τον Έρωτα – Τσαρλς Μπουκόβσκι

Αποτέλεσμα εικόνας για μπουκοβσκι για τον ερωτα

Ποιήματα αφοπλιστικής ειλικρίνειας και αιχμηρού χιούμορ, γραμμένα με πηγαίο πάθος και συγκινητική ευθύτητα. Ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γράφει για τον έρωτα, τη λαγνεία και την επιθυμία. Μέσα από τα ποιήματα σκιαγραφείται ο τρόπος που επιλέγει ο Μπουκόβσκι να δει τον κόσμο, υπό το πρίσμα του έρωτα.

https://www.bookbox.gr/item/426715-gia-ton-erota

Αγάπη είναι – Ηρώ Παπαδοπούλου

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...

Ένα μικρό βιβλίο με μεγάλα μηνύματα για το τί είναι η αγάπη ! Ένα πολύ όμορφο δώρο που είναι φτιαγμένο για να γεμίσει με αγάπη τοις καρδιές των ανθρώπων σας.

https://www.bookbox.gr/item/580652-agapi-einai

Η μαγεία του έρωτα – Γιώργος Δημόπουλος, Γιάννης Λαφαζάνος

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

43 κεφάλαια γεμάτα έρωτα κάθε είδους, γεμάτα απαντήσεις σε όλα όσα μας απασχολούν γύρω από το υπέροχο αυτό συναίσθημα. Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που καθοδηγεί τον αναγνώστη στη συνειδητοποίηση της μαγείας του έρωτα.

https://www.bookbox.gr/item/76859-i-mageia-toy-erota

Μια φορά και ένα μπορώ – Ρενέ Στυλιαρά

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΜΠΟΡΩ...

Ένα «παραμύθι» σκληρό και εύθραυστο. Μια ιστορία 365 ημερών, μια συλλογή με σκέψεις του πρωταγωνιστή – μία για κάθε μέρα – που μέσα από αυτές εκφράζει τον έρωτά του στην αγαπημένη του και δημιουργεί έναν βαθύτερο τρόπο επικοινωνίας μαζί της, σε έναν δικό τους, μοναδικό χρόνο.

https://www.bookbox.gr/item/621046-mia-fora-ki-ena-mporo

Θέλω… – Χόρχε Μπουκάι

ΘΕΛΩ...

Ο πολυδιαβασμένος σε όλον τον κόσμο συγγραφέας γράφει τις σκέψεις του στο μικρό βιβλίο της αγάπης. Το «Θέλω…» αποτελεί έναν μοναδικό οδηγό – σύμβουλο για τις διαπροσωπικές σχέσεις, με μηνύματα που καλό θα ήταν να έχουμε όλοι στο μυαλό μας !

https://www.bookbox.gr/item/122271-thelo

Εγκώμιο για τον Έρωτα – Αλαίν Μπαντιού

ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Ο Μαροκινός φιλόσοφος στο έργο του «Εγκώμιο για τον Έρωτα» προσεγγίζει την έννοιά του έρωτα. Με αφετηρία πάντα τη φιλοσοφική και την ψυχαναλυτική θεώρηση, ο συγγραφέας απαντά στο διαχρονικό ερώτημα «τί είναι ο έρωτας;», αναλύοντάς τον από ρομαντική, ηθική, θεολογική, αλλά και μεταμοντερνιστική οπτική.

https://www.bookbox.gr/item/2760-egkomio-gia-ton-erota