Επτά παιδικές, Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις!

Η καλύτερη, πιο μαγική εποχή του χρόνου πλησιάζει! Τα Χριστούγεννα, χωρίς αμφιβολία, είναι η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Είναι η γιορτή των δώρων. Τί καλύτερο από το να εκφράσουμε την αγάπη μας με δώρο ένα καλό βιβλίο;
Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά, με συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παραμυθένιους ήρωες και μπόλικη μαγεία…

Δείτε παρακάτω 7 βιβλία που μπορείς να κάνεις δώρο τα Χριστούγεννα!

 

Φρικαντέλα: Η Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, ο εθνικός μας παραμυθάς, Ευγένιος Τριβιζάς, γράφει μια πρωτότυπη ιστορία για τη μάγισσα Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφίνη, μια μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα! Η Φρικαντέλα μισεί οτιδήποτε καλό, αλλά πιο πολύ μισεί τα κάλαντα. Ο συγγραφέας οδηγεί τα παιδιά σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο αστείες και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

https://www.bookbox.gr/item/118378-frikantela-i-magissa-poy-misoyse-ta-kalanta

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

Μία απίστευτη ιστορία του Κυριάκου Χαρίτου εμπνευσμένη από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, με πολύ μέλι και ζάχαρη! Ο πιο αστείος πόλεμος μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών γίνεται κάθε χρόνο εκτός από…τώρα, που μια χιονοθύελλα έρχεται να αλλάξει τα πάντα και να μας παρασύρει στην πιο ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.

https://www.bookbox.gr/item/70428-fon-koyrampies-enantion-komi-melomakaroni

Ο κουραμπιές Γιεσγιές

Ένα «λαχταριστό» βιβλίο με ήρωα τον πιο αξιαγάπητο κουραμπιέ του κόσμου από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Ο ήρωάς μας, ο Γιεσγιές, είναι ένας κουραμπιές τελείως διαφορετικός από τους άλλους. Λέει πάντα “yes” σε ό,τι του ζητήσουν και καταλήγει να μην είναι πια ο εαυτός του… Ποιος θα τον βοηθήσει να ξαναγίνει όπως ήταν;
Ένα ιδιαίτερο παραμύθι που, εκτός από το γιορτινό κλίμα που μάς μεταφέρει, μαθαίνει και στα παιδιά πότε και πώς να λένε όχι.

https://www.bookbox.gr/item/112986-o-koyrampies-giesgies

Τα ωραιότερα παραμύθια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ένα βιβλίο που αποτελεί μια μοναδική συλλογή παραμυθιών και διηγημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το βιβλίο ταξιδεύει τους αναγνώστες του παρέα με κλασικές ιστορίες αλλά και πρωτότυπα διηγήματα, σε άλλες εποχές και σε μακρινές γωνιές του κόσμου, που τα παιδιά θα λατρέψουν.

https://www.bookbox.gr/item/113103-ta-oraiotera-paramythia-gia-ta-hristoygenna-kai-tin-protohronia

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Η κλασική και πολυαγαπημένη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε μία σύγχρονη έκδοση με πρωτότυπη εικονογράφηση για τα παιδιά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Ο παράξενος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ μετράει ξανά τα χρήματά του και διώχνει από κοντά του όποιον τον πλησιάζει. Το θαύμα όμως γίνεται χάρη στα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων και ταξιδεύουμε μαζί με τον ξεχωριστό ήρωα στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο Λονδίνο.

https://www.bookbox.gr/item/113288-hristoygenniatiki-istoria

Ο Καρυοθραύστης

Από τις Εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζεται το έργο του Γερμανού συγγραφέα Χόφμαν, ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, σε μία ξεχωριστή έκδοση για τα παιδιά. Η ονειρεμένη εικονογράφηση οδηγεί τα παιδιά σε έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο αγωνία, μαγεία, αρώματα και γεύση από Χριστούγεννα, μαζί με τον πρίγκιπα – Καρυοθραύστη.

https://www.bookbox.gr/item/102688-o-karyothraystis

Το αστέρι των Χριστουγέννων

Η Ευγενία Φακίνου οδηγεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, με ήρωα ένα σκανταλιάρικο αστεράκι, που αποφασίζει να φύγει από τον ουρανό και να πλησιάσει τη γη. Ο πρωταγωνιστής μας «βαριέται» την ίδια δουλειά κάθε βράδυ και μας παρασύρει στις περιπέτειές του, που καταλήγουν να το κάνουν το γνωστό σε όλους μας «Αστέρι των Χριστουγέννων».

https://www.bookbox.gr/item/73429-to-asteri-ton-hristoygennon