Βιβλία Γραμματικής Γαλλικών για Α1 και Α2

Τα βιβλία γραμματικής ήταν πάντα το δυσκολότερο κομμάτι στην επιλογή μιας νέας σειράς βιβλίων. Πρόσφατα χρειάστηκα ένα βιβλίο γαλλικής γραμματικής για τους αρχάριους μαθητές μου επιπέδου Α1. Συμβουλεύτηκα αρκετά βιβλία σε διάφορα βιβλιοπωλεία της περιοχής, μου αλλά κανένα δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που αναζητούσα, δηλαδή ένα βιβλίο που να συνδυάζει ισορροπημένα θεωρία, ασκήσεις, επανάληψη και άμεση εφαρμογή των γραμματικών φαινομένων με παραγωγή γραπτού λόγου και, συγχρόνως, να μην κάνει τα παιδιά να βαριούνται.

Μια συνάδελφος μού σύστησε το νέο ενιαίο βιβλίο γραμματικής της Trait d’ Union για τα επίπεδα Α1 και Α2, Grammaire junior A1-A2, λέγοντάς μου «Το καλύτερο βιβλίο γραμματικής που έχω δουλέψει μέχρι σήμερα. Πάρ’ το και θα με θυμηθείς: θα σου λύσει τα χέρια!»

Ακολούθησα τη συμβουλή της και πραγματικά ενθουσιάστηκα από την απλή και ξεκάθαρη δομή του και την ποικιλία των ξεχωριστών ασκήσεων για Α1 και για Α2 που, σε 56 ενότητες, καλύπτουν πλήρως την ύλη και των δυο επιπέδων. Οι μαθητές μου εντυπωσιάστηκαν από την πρωτότυπη εικονογράφησή του και το συνοδευτικό cd του βιβλίου που τους βοηθάει τόσο στη βελτίωση της προφοράς όσο και της ακουστικής κατανόησης και διάκρισης των φαινομένων, μέσα από τον ηχογραφημένο διάλογο, τους κανόνες, τα παραδείγματα και τις ασκήσεις για τα ομόηχα.

https://www.xenoglosso.gr/search?q=GRAMMAIRE+JUNIOR+A1%2FA2+GRAMMAIRE+JUNIOR+A1%2FA2

Δήμητρα Μαρκώνη

Καθηγήτρια Γαλλικών

– Ξεφυλλίστε τον κατάλογο των εκδόσεων Trait D’ Union πατώντας εδώ