Top 10 βιβλία – παραμύθια για παιδιά

Τα παραμύθια ήταν και θα είναι πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας.

Μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο πιο χαρούμενο, όπου ο καθένας μας (ακόμα και σήμερα) θα ήθελε να ζήσει έστω και για λίγο. Μέσω αυτών μάθαμε να είμαστε σωστοί άνθρωποι, αποκτήσαμε τις σωστές ηθικές αρχές και φυσικά μάθαμε να ονειρευόμαστε, αλλά με ένα πιο ευχάριστο και αστείο τρόπο.

Για αυτό το λόγο έχουμε χρέος να συνεχίσουμε την παράδοση των παραμυθιών ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τον σωστό τρόπο να είναι καλοί άνθρωποι και να αγαπούν ο ένας τον άλλον.

Πέραν όμως των κλασσικών παραμυθιών που όλοι ξέρουμε (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Κοντορεβιθούλης, Χιονάτη κ.ο.κ.) υπάρχουν και άλλα σύγχρονα παραμύθια που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να μάθει να ζει ένα παιδί τη ζωή του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 βιβλία-παραμύθια για παιδιά που θα σας βοηθήσουν να διδάξετε στα τέκνα σας πώς μπορούν και αυτά να κάνουν όνειρα και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο!

1) Η τελεία

Μια πραγματικά ευρηματική ιστορία για το πως μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει ποιος είναι, τα κρυφά ταλέντα του και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα!
https://www.bookbox.gr/item/122264-i-teleia

2) Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Ένα ιδανικό βιβλίο για να δείξουμε στα παιδιά πως πάντα θα τα αγαπάμε και πως πάντα έχουν μια αστείρευτη πηγή αγάπη δίπλα τους σε ότι κι αν κάνουν. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν και άλλους και στο μέλλον να γίνονται και οι ίδιοι καλύτεροι γονείς.
https://www.bookbox.gr/item/135214-tha-s-agapo-oti-ki-an-ginei

3) Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;

Αυτό είναι το ιδανικό παραμύθι για να διδάξουμε στα παιδιά μας (ίσως και σε εμάς τους ίδιους) ό,τι η φαντασία, οι ιδέες και τα όνειρα τους δεν είναι ανάγκη να παραμείνουν ακριβώς αυτό, ιδέες. Με δουλειά και πίστη μπορούμε να δείξουμε πως οι ιδέες τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
https://www.bookbox.gr/item/118123-ti-mporeis-na-kaneis-me-mia-idea

4) Ο γαργαληστής

Ένας από τους πιο ευχάριστους ήχους είναι αναμφισβήτητα το παιδικό γέλιο. Αυτό το παραμύθι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθουμε στα παιδιά μας πως ό,τι και να γίνει πάντα θα υπάρχει λόγος να χαμογελάμε και να βλέπουμε τον κόσμο πιο όμορφο αλλά και πως μπορούμε να κάνουμε και άλλα άτομα να χαμογελάνε!
https://www.bookbox.gr/item/93871-o-gargalistis

5) Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Η γραφή και η ανάγνωση για ένα παιδί που τώρα ξεκίνησε το σχολείο δεν είναι και από τα πιο εύκολα πράματα που μπορεί να αντιμετωπίσει. Με αυτό όμως το βιβλίο το ταξίδι προς την γνώση γίνεται ευκολότερο και… μουσικότερο! Μέσα από παιχνίδια, ιστορίες και τραγούδια το παιδί σας θα μάθει με τον πιο ευχάριστο τρόπο να διαβάζει και να γράφει. Μαζί με το βιβλίο περιλαμβάνεται CD με τραγούδια από του συνθέτη Δημήτρη Βασμαρή, όπου τα ερμηνεύουν γνωστοί έλληνες καλλιτέχνες.
https://www.bookbox.gr/item/84023-i-kyria-sintore-kai-i-moysiki-orthografia

6) Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

Ένα μαγικό ταξίδι που μας αφηγείται την ιστορία της μεταμόρφωσης μιας κάμπιας σε πεταλούδα μέσω του μαγικού κόσμου της φύσης. Με αυτο το βιβλίο, το παιδί βλέπει πανέμορφες εικόνες της φύσης που θα τον βοηθήσουν να αγαπήσει και να εκτιμήσει τον εξωτερικό κόσμο που το περιβάλλει.
https://www.bookbox.gr/item/118573-mia-kampia-poly-peinasmeni

7) Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

Ένα παραμύθι από την αστείρευτη πηγή φαντασίας του φημισμένου έλληνα παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά. Μέσω αυτού του παραμυθιού μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αξία της σωματικής υγιεινής αλλά και την αξία του αυτοελέγχου μπροστά στον κάθε πειρασμό που τα περιβάλλει.
https://www.bookbox.gr/item/76709-i-dona-teridona-kai-to-mystiko-tis-gamilias-toyrtas

8) Ντενεκεδούπολη

Μια ιστορία που μας βοηθάει να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της φιλίας και πως αν το θελήσουμε, όσες διαφορές και να έχουμε, αυτή δεν πρόκειται να σπάσει. Μαθαίνει επίσης στα παιδιά πως σε ότι πρόβλημα και αν προκύψει οι φίλοι μας θα είναι εκεί για να μας συμπαρασταθούν και να μας βοηθήσουν.
https://www.bookbox.gr/item/70813-ntenekedoypoli

9) Αγάπη μου

Ένα υπέροχο παραμύθι για την μητρική αγάπη η οποία δεν σβήνει ποτέ. Μέσω αυτής της ιστορίας διδάσκουμε στα παιδιά πως θα είμαστε πάντα κοντά τους σε ότι και να κάνουν, ότι κι αν τολμήσουν γιατί πολύ απλά είναι στην φύση μας να τα αγαπάμε.
https://www.bookbox.gr/item/122099-agapi-moy

10) Το δέντρο που έδινε

Μία απλή, αλλά παράλληλα συγκλονιστική ιστορία που μιλά για την αξία της ανταπόδοσης. Με αυτό το παραμύθι διδάσκουμε στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να δίνεις ενώ παίρνεις, καθώς έτσι θα μάθει πως στην ζωή η μεγαλύτερη χαρά είναι στο “δίνω” και όχι στο “παίρνω”.
https://www.bookbox.gr/item/122321-to-dentro-poy-edine