Cambridge English Proficiency (CPE) – Τί είναι τα Set Texts ;

Το Cambridge English Proficiency C2 (ή αλλιώς CPE) είναι μία πιστοποίηση εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, επίσημα αναγνωρισμένη από χιλιάδες φορείς, πανεπιστήμια και εργοδότες παγκοσμίως, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Ο υποψήφιος των εξετάσεων, είτε επιλέξει τη γραπτή εξέταση είτε αυτή μέσω Η/Υ, καλείται να απαντήσει σε 4 ενότητες θεμάτων για την πιστοποίηση γνώσεων της αγγλικής γλώσσας: Reading & Use of English, Writing, Reading και Listening. Η ενότητα του Writing, της Έκθεσης όπως συχνά λέμε, αποτελείται από δύο επιμέρους σκέλη. Στο πρώτο, δίνεται στον εξεταζόμενο ένα συγκεκριμένο θέμα που πρέπει να αναπτύξει. Στο δεύτερο, ο υποψήφιος έχει την επιλογή να απαντήσει σε ένα από τα τέσσερα θέματα που δίνονται. Μπορεί να έχει τη μορφή άρθρου, δοκιμίου, γράμματος κλπ.

Τα τρία πρώτα θέματα είναι γενικού περιεχομένου.
Το τελευταίο από τα τέσσερα θέματα του δεύτερου σκέλους όμως βασίζεται στα “Set Texts”. Τί είναι τα Set Texts, λοιπόν;
Είναι δύο λογοτεχνικά έργα τα οποία προτείνονται από τον φορέα των εξετάσεων και κάθε δύο χρόνια ανανεώνονται. Οι υποψήφιοι μπορούν προαιρετικά να τα μελετήσουν και να τα αναλύσουν ως προς το λεξιλόγιο, το νόημα και το περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις του Proficiency. Με βάση το λογοτεχνικό έργο που έχει διαβάσει, ο υποψήφιος μπορεί να απαντήσει στο πέμπτο θέμα του δεύτερου σκέλους της ενότητας του Writing.
Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κινηματογραφική μεταφορά των έργων.

Τα προτεινόμενα συγγράμματα από τον Ιανουάριο του 2020 ως και τις εξετάσεις του Δεκεμβρίου του 2021 είναι τα:

About a Boy – Nick Hornby

ABOUT A BOY           Βρείτε το εδώ.

 

I capture the Castle – Dodie Smith

I CAPTURE THE CASTLE            Βρείτε το εδώ.