8 βιβλία για την Υγεία και την Ευεξία

Υγεία. Το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής

Ευεξία. Απαραίτητο συστατικό για την υγεία αλλά και την ισορροπία στην καθημερινότητα μας.

Όπως είχε πει ο Γάλλος φιλόσοφος και γιατρός Άλμπερτ Σβάιτσερ , “Η ευτυχία δεν είναι παρά καλή υγεία και ασθενής μνήμη.”
Συμπληρώνοντας αυτο το γνωμικό θα αναφέρουμε αυτό που είπε πολύ παλαιότερα ο Άγγλος δοκιμιογράφος Joseph Addison, “H υγεία και η καλή διάθεση δημιουργούν η μία την άλλη.”

Το ένα συμπληρώνει το άλλο λοιπόν, και άπειρα άρθρα και βιβλία για την υγεία και την ευεξία το επισημάνουν, το αναλύουν και το αναδεικνύουν ολο και περισσότερο στις μέρες μας όπου η κακή διατροφη και ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζουν την υγεία και την καλή μας διάθεση.

Αφού όμως η υγεία και η ευεξία είναι τα συστατικά της ευτυχίας, τότε μηπως πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στο πώς θα καταφέρουμε να τα έχουμε σε μέγιστο βαθμό;

Έχουμε επιλέξει για εσάς 8 τίτλους βιβλίων σχετικά με την υγεία ώστε να διαβάσετε απο τους ειδικότερους , τρόπους και αναλύσεις για το τι ορίζει την υγεία μας, πώς μπορούμε και τι πρέπει να ακολουθούμε στη διατροφή μας καθημερινά, αλλά και ποιά είναι τα καλύτερα μυστικά για να τα πετύχουμε ολα αυτά..

Και μην ξεχνάτε οτι το διάβασμα βιβλίων απο μόνο του κάνει καλό στην υγεία…  😉

1) 1000+1 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Ένα βιβλίο γεμάτο μυστικά! Συμβουλές και tips για καλή υγεία , από γενιά σε γενιά και απο πολιτισμό σε πολιτισμό, συγκεντρωμένα σε 384 σελίδες.

Η Βασιλική Τζουράκη παρουσιάζει δοκιμασμένες στον χρόνο και εύκολες στην εφαρμογή τους πρακτικές που προφυλάσσουν την υγεία και χαρίσουν ψυχοσωματική ευεξία και πνευματική ισορροπία.

https://www.bookbox.gr/item/116403-10001-mystika-gia-ygeia-kai-eyeksia

 

2) ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Ο ανθρώπινος οργανισμός δε λειτουργεί όπως η ανθρώπινη λογική, έχει τον δικό του τρόπο και τη δική του λογική. Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο και ακριβό αγαθό για τον άνθρωπο και απαιτεί πολύ χρόνο, χρήμα, γνώση και προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Ένα εγχειρίδιο συμβουλών απο τον Ηλία Γανόπουλο, όπου αναλύει το οτι η γνώση είναι μεν δύναμη, αλλά μόνο οταν χρησιμοποιείται απο το άτομο προς όφελος του, διαφορετικά δεν έχει αξία. 

Διαβάστε στο αναλυτικό αυτο βιβλίο πώς μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο της υγείας σου αλλά και γιατι να το κάνεις.

https://www.bookbox.gr/item/423745-pare-tin-ygeia-sta-heria-soy

 

3) ΒΙΒΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στις προτάσεις μας δεν θα έλειπε ένα απο τα καλύτερα βιβλία – οδηγός για την καλή φυσική κατάσταση και δίαιτα. Το σωστό βάρος ειναι απαραίτητο για την καλή υγεία

Σε μόλις 3 μηνες ο συγγραφέας μας αναλύει τα βήματα και τις οδηγίες μιας διαφορετικής προσέγγισης και περιγράφοντας ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα σωματικής, νοητικής και ψυχικής αποτοξίνωσης που βασίζεται στις φυτικές, βιολογικές και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες βιο-αναγεννητικές τροφές.

https://www.bookbox.gr/item/47223-biblos-ygeias

 

4) ΑΛΛΑΞΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΣΕ 42 ΗΜΕΡΕΣ

Για πρώτη, άλλωστε, φορά σε βιβλίο δίνονται συγκεντρωμένα όλα τα Κβαντικά μυστικά διατροφής και ζωής -που εφαρμόζει προσωπικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου- για να είστε μόνιμα σε ένα επιθυμητό σώμα με υγεία, ευεξία και διαρκή νεότητα

Ένα βιβλίο πρόταση για το πώς καταφέρνει ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο να έχει καλή υγεία στην καθημερινότητα του, μέσα απο πολλά μυστικά διατροφής και καλής ζωής.

https://www.bookbox.gr/item/388392-allakse-zoi-kai-soma-se-42-imeres

 

5) ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού αναπτύσσονται οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις ότι: 

– Ο υγιεινός τρόπος διατροφής και διαβίωσης εξασφαλίζει καλή σωματική, διανοητική και ψυχική υγεία

– Οι φυσικές τροφές αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα για την απόκτηση και διατήρηση καλής υγείας, για την πρόληψη της αρρώστιας και τη θεραπεία της. 

– Η υγιεινή μαγειρική, όπως περιγράφεται στις δεκάδες συνταγές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, διαφυλάσσει τις θρεπτικές ουσίες των τροφών, προάγοντας την καλή θρέψη και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μάστιγας της παχυσαρκίας. 

https://www.bookbox.gr/item/89438-ygeia-gia-oloys-me-sosti-diatrofi 

 

6) ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Ενα αναλυτικό βιβλίο για το πώς μπορείς να ζήσεις πολλά χρόνια υγιείς 

Ποια είναι η πραγματική αιτία των ασθενειών;

Πώς μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και σε πλήρη υγεία;

Ποιες είναι οι τροφές που μας κάνουν καλό;

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την αρρώστια βελτιώνοντας την υγεία μας;

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το δυναμικό του ανθρώπινου σώματος;

Οι απαντήσεις στο βιβλίο του Δρ. Τσουκαλά Δημήτρη

https://www.bookbox.gr/item/65498-pos-na-zisete-150-hronia-me-ygeia 

 

7) ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είμαστε ότι τρώμε λένε..

Η επιστήμη της διατροφής έχει κάνει άλματα, μήπως πρέπει να προσέχουμε περισσότερο;

Διαβάστε στις 214 σελίδες της Νένας Γεωργιάδου πώς μέσα από την σωστή διατροφή, και με απλές τροφές που θα βρείτε το κοντινότερο σας σουπερ μαρκετ μπορείτε να

καταπολεμήσετε το άγχος,

αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη,

– αυξήσετε τη σεξουαλική και ερωτική διάθεση,

– ενισχύσετε τη μνήμη σας,

– βελτιώσετε τον ύπνο σας,

– ενισχύσετε τη μνήμη των μαθητών,

– μετριάσετε την υπερκινητικότητα των παιδιών σας

Και πολλά άλλα… βελτιώνοντας την υγεία σας στο μέγιστο

https://www.bookbox.gr/item/52477-therapeytiki-diatrofi 

 

8) ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Κρατήσαμε για το τέλος κάτι διαφορετικό! 

Μια φιλοσοφική άποψη ενός επιτυχημένου φιλοσόφου για το πώς η αρμονία με το περίγυρο μας, θα οδηγήσει στην καλή υγεία και μακροζωία.

Όπως περιγράφει ο AÏVANHOV, OMRAAM MIKHAËL “Το καλύτερο όπλο ενάντια στην αρρώστια είναι η αρμονία: ημέρα και νύχτα να σκέφτεστε να συγχρονιστείτε, να μπείτε σε συμφωνία, σε αρμονία με ολόκληρη τη ζωή, την άπειρη ζωή, την Κοσμική Ζωή. Αυτό είναι η αληθινή αρμονία. ”

https://www.bookbox.gr/item/5870-armonia-kai-ygeia