Τα καλύτερα Σχολικά Βοηθήματα για γονείς ή καθηγητές

Είτε είστε γονείς είτε καθηγητές, η αναζήτηση του σχολικού βοηθήματος που είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας, μπορεί να αποβεί μια μακροσκελής διαδικασία και δυσκολότερη απ’ότι φανταζόσασταν. Εμείς στο bookblog.gr σας ετοιμάσαμε μια λίστα με 10 ενδεικτικά best sellers σχολικών βοηθημάτων διαφορετικών εκδοτών, σε διαφορετικά μαθήματα, για να σας βοηθήσουμε στην έρευνά σας!

 

Βιολογία Γ Λυκείου Θετικών Σπουδών- Πουκαμισάς

Δεοξυριβονουκλεοτίδια, αντίστροφη µεταγραφάση, ριβονουκλεοπρωτεϊνικά σωµατίδια, περιοριστικές ενδονουκλεάσες, είναι µόνο µερικές από τις έννοιες που καλούνται να κατανοήσουν και να χρησιµοποιήσουν οι µαθητές προκειµένου να ανταποκριθούν στο µάθηµα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου. Τα βιβλία του Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συνεργαζόμενων συγγραφέων τους και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Είναι εύχρηστα, λειτουργικά και συμπληρώνουν το μάθημα ενισχύοντας τη διδασκαλία, καθώς ο μαθητής μπορεί να βρει στις σελίδες τους βασικά σημεία της θεωρίας, μεθοδολογία, υποδειγματικά λυμένα θέματα, ερμηνευτικά σχόλια και ασκήσεις.
Η αναθεωρημένη έκδοση της Βιολογίας Γ’ Λυκείου Θετικών σπουδών περιλαμβάνει 16 επιπρόσθετες σελίδες με συνδυαστικές ασκήσεις!

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/321626-biologia-g-lykeioy-thetikon-spoydon

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον- Μαθηματική Βιβλιοθήκη

Αναθεωρημένο, με την ύλη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τη Γ’ Λυκείου, δίνει βαρύτητα στον προγραμματισμό σε ΓΛΩΣΣΑ, διατηρώντας όμως και την επαφή με τους αλγορίθμους. Αποτελείται από 9 κεφάλαια και έχει οργανωθεί σε 23 «μαθήματα» με το κάθε ένα να αναφέρεται και να αναλύει εκτενέστερα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο της εξεταστέα ύλης. Οι ασκήσεις προς επίλυση έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας, το οποίο καθορίζεται με κατάλληλη σήμανση (εύκολη-μέτρια-δύσκολη-πολύ δύσκολη). Υπάρχουν ειδικά πλαίσια με επισημάνσεις και παρατηρήσεις, τα οποία βοηθούν τον μαθητή, καθώς και κριτήρια αξιολόγησης ανά ενότητες μαθημάτων.

Η δομή της παρούσας έκδοσης είναι η ίδια με τις προηγούμενες: εμπεριέχεται όλη η θεωρία του σχολικού βιβλίου δοσμένη με απλό και κατανοητό προς τον μαθητή τρόπο, σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, παρουσιάζονται μεθοδολογίες χρήσιμες για την επίλυση ασκήσεων και υπάρχουν παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις με κατάλληλες επεξηγήσεις, ώστε να κατανοούνται καλύτερα από τους μαθητές. Οι ασκήσεις έχουν εξειδικευθεί και ομαδοποιηθεί σε ερωτήσεις Σ/Λ, πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού, αντιστοίχισης, εμφάνισης τιμών, μετατροπής, εύρεσης λαθών και προβλημάτων. Οι λύσεις των ασκήσεων βρίσκονται σε ξεχωριστό ένθετο που συνοδεύει το κύριο βιβλίο. Η αναθεώρηση της έκδοσης περιλαμβάνει νέες ασκήσεις και νέου τύπου μεθοδολογίες, τα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων μέχρι και το 2018, καθώς και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας στις ασκήσεις με κατάλληλη σήμανση. Στο τέλος του βιβλίου ενσωματώθηκε ένας οδηγός επανάληψης με: 144 ερωτήσεις θεωρίας, 6 επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης και 90+1 προτεινόμενα θέματα επιπέδου πανελλαδικών εξετάσεων.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/415958-anaptyksi-efarmogon-se-programmatistiko-periballon-g-lykeioy

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ’ Λυκείου- Ζήτη

Το πληρέστατο αυτό βοήθημα των εκδόσεων Ζήτη, περιλαμβάνει όλη την διδακτέα ύλη του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας για τη Γ΄Λυκείου, χωρισμένη σε κεφάλαια.

Σε κάθε κεφάλαιο αναλύεται, πρωτίστως, η θεωρία με μορφή ερωταπαντήσεων. Κατόπιν, δίνεται η μεθοδολογία για την επίλυση των ασκήσεων, με πολλαπλά παραδείγματα και τα θέματα του Κ.Ε.Ε., με τις πλήρεις απαντήσεις τους. Ακολουθεί μια σειρά επαναληπτικών ασκήσεων πολλαπλής επιλογής, «σωστού – λάθους» και αντιστοίχισης, ασκήσεις για λύση και ερωτήσεις σύντομης απάντησης, καθώς και μια σειρά διαγωνισμάτων για το εκάστοτε κεφάλαιο. Τέλος, περιέχονται οι απαντήσεις όλων των ασκήσεων και διαγωνισμάτων. Η μεθοδολογία του βιβλίου σου επιτρέπει να αντιμετωπίζεις οποιαδήποτε άσκηση προς λύση που σχετίζεται με τη θεωρία που έχει διδαχθεί!

Βρείτε τις εδώ: https://www.bookbox.gr/item/102454-arhes-oikonomikis-theorias-g-lykeioy

 

Κριτήρια Αξιολόγησης Αρχαίων Ελληνικών Γ’ Λυκείου (Ηθικά Νικομάχεια)- Δώρα Ασημακοπούλου

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στην Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου απαιτεί πολύπλευρες δεξιότητες εκ μέρους των μαθητών. Με τις αλλαγές στην αξιολόγηση του μαθήματος δίνεται έμφαση στην κριτική ικανότητα των μαθητών και στη διακειμενική προσέγγιση ενώ εμπλουτίζεται το περιεχόμενο των διαγωνισμάτων με ερωτήσεις κατανόησης και σύγκρισης.

Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, τα βιβλία της Δώρας Ασημακοπούλου εστιάζουν στο να καλλιεργήσουν την οξύνοια των μαθητών, δίνοντας βαρύτητα σε νέες διδακτικές προοπτικές και αναβαθμίζοντας τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος. Το παρόν βοήθημα δεν αποτελεί μεμονωμένο εγχειρίδιο διδασκαλίας, αλλά αποσκοπεί να συμπληρώσει τη διδασκαλία του μαθήματος με ολοκληρωμένα κριτήρια αξιολόγησης που ακολουθούν τις οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος. Οι απαντήσεις που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου είναι ενδεικτικές ενώ τα χωρία με πλάγια γραφή αποτελούν απόσπασμα από τα σχόλια του σχολικού εγχειριδίου.

Βρείτε τα εδώ: https://www.bookbox.gr/item/579141-kritiria-aksiologisis-arhaion-ellinikon-g-lykeioy—aristoteli-ithika-nikomaheia-politika-

 

Νέα Ελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Β Λυκείου ΓΕΛ- Χατζηθωμάς

Τα νέα δεδομένα στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στη Νέα Ελληνική Γλώσσα με τη συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας φέρνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις στο μάθημα αυτό. Η μελέτη της γλώσσας και η προσέγγιση θεμάτων σε μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σαφέστατα απαιτεί μεθοδική προσέγγιση βασισμένη σε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό. Με αυτήν την αρχή στο νου, το παρόν βοήθημα, παρουσιάζει αναλυτική θεωρία της έκθεσης και της λογοτεχνίας, πλήρη ανάπτυξη των εννοιών της Β’ Λυκείου και κριτήρια συνεξέτασης αποτελούμενα από μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σε κάθε έννοια.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στα ζητήματα κατανόησης κειμένου, στην περίληψη μέρους του κειμένου ενταγμένη σε επικοινωνιακό πλαίσιο, καθώς και στα θέματα που αφορούν τη γλώσσα και τη σχέση της με τον επικοινωνιακό στόχο που κάθε φορά επιδιώκεται. Η θεωρία της Λογοτεχνίας αντιμετωπίζεται μεθοδικά, με πλήθος εφαρμογών και ασκήσεων. Τέλος, η έκδοση συνοδεύεται και από βιβλίο απαντήσεων, στο οποίο υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας, των κριτηρίων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα σχεδιαγράμματα των θεμάτων παραγωγής λόγου.

Βρείτε την εδώ: https://www.bookbox.gr/item/579283-nea-elliniki-glossa–logotehnia-b-lykeioy-gel-2019

 

Φυσική Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας- Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα χρηστικό βοήθημα στο μάθημα της Φυσικής Β’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Όλη η θεωρία που προβλέπεται από τη διδακτέα ύλη του νέου προγράμματος παρουσιάζεται αναλυτικά με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων. Η επιβεβαίωση της κατανόησης της θεωρίας επιτυγχάνεται με ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων κλειστού και ανοιχτού τύπου, που καλύπτουν τις ανάγκες μιας απαιτητικής μελέτης.

Οι παρατηρήσεις και η μεθοδολογία συνοψίζουν τις πιο συνηθισμένες και σημαντικές εργασίες που απαιτούνται για τη λύση των ασκήσεων. Οι λυμένες ασκήσεις έχουν επιλεγεί ως οι πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις , με διαβαθμισμένη δυσκολία. Οι ασκήσεις και τα προβλήματα για λύση αποτελούν μια επαρκή συλλογή που καλύπτει όλο το φάσμα από «τα εύκολα στα δύσκολα». Μετά από κάθε ενότητα, προτείνεται ένα κριτήριο αξιολόγησης σύμφωνα με το πνεύμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο τέλος παρατίθενται οι απαντήσεις και οι συνοπτικές λύσεις όλων των θεμάτων αξιολόγησης.

Βρείτε την εδώ: https://www.bookbox.gr/item/100735-fysiki-b-lykeioy-genikis-paideias

Νέα Ελληνικά Α’ τάξη ΕΠΑΛ- Μεταίχμιο

Το βιβλίο αυτό συνιστά πλήρες και αξιόπιστο βοήθημα τόσο για τους μαθητές της Α΄ τάξης του ΕΠΑΛ όσο και για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να διδάξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Με απλό και σαφή λόγο συμβάλλει στην κατανόηση των ανθολογημένων κειμένων του σχολικού βιβλίου και στην καλύτερη διδακτική επεξεργασία τους. Ακολουθώντας τη δομή του σχολικού εγχειριδίου (δηλαδή τις 6 ενότητες), περιλαμβάνει αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τις εργασίες του καθώς και συμπληρωματικό υλικό για κάποιες εργασίες παραγωγής λόγου. Κάθε ενότητα συμπληρώνεται με δύο ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης, ενώ στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των κριτηρίων, για τον έλεγχο και την εμπέδωση της αποκτηθείσας γνώσης.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/65813-nea-ellinika-a-taksi-epal

Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης Γ΄ λυκείου- Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών

Το βιβλίο απευθύνεσαι σε μαθητές της Γ΄ λυκείου Θετικών και Τεχνολογικών σπουδών, καθώς και στους συναδέλφους Μαθηματικούς που επιζητούν ένα πλήρες και αξιόπιστο βοήθημα με θέματα στο επίπεδο των εξετάσεων. Στόχος του είναι να βοηθήσει το μαθητή να αξιολογεί τις γνώσεις του σε κάθε κεφάλαιο της τρέχουσας διδακτικής ύλης καθώς και στην τελική επανάληψη. Για το σκοπό αυτό περιέχει: θέματα που περιλαμβάνουν τις βασικές τεχνικές κάθε ενότητας και συνδιαστικά θέματα επανάληψης, με στοιχεία απο όλες τις ενότητες.

Τα θέματα έχουν επιλεγεί απο το Ελληνικό και το Διεθνές Θεματολόγιο εξετάσεων και διαγωνισμών (θέματα Bacalaureat, S.A.T., G.C.E. & I.B., Πανεπιστημίων εξτερικού, Διαγωνισμών Ε.Μ.Ε., Μαθηματικών Ολυμπιάδων, Εισαγωγικών Εξετάσεων Α.Ε.Ι.), ενώ περιέχονται και θέματα που συνέθεσε ο ίδιος ο συγγραφέας κατά τη μακρά περίοδο της διδακτικής του εμπειρίας. Κάθε θέμα ακολουθείται απο «χρήσιμες προτάσεις» οι οποίες παρέχουν στο μαθητή όση βοήθεια χρειάζεται για να φτάσει σε μια επιστημονικά ορθή λύση του.

Βρείτε τα εδώ: https://www.bookbox.gr/item/74190-themata-mathimatikon-g-lykeioy-thetikis-kai-tehnologikis-kateythynsis

Τεστάκια μαθηματικών Δ΄ Δημοτικού- Πατάκη

Αφήνουμε για λίγο στη άκρη το Λύκειο και πηγαίνουμε στο Δημοτικό, με ένα entry στην λίστα μας που προορίζεται για τους μικρότερούς μας φίλους! To βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού να ανακεφαλαιώσουν, να εμπεδώσουν και να αξιολογήσουν μόνοι τους τις γνώσεις τους στα μαθηματικά. Περιλαμβάνει, με βάση τις ενότητες του σχολικού βιβλίου, σύντομα κριτήρια αξιολόγησης, που είναι διαμορφωμένα με ιδιαίτερα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο για τον μαθητή, καθώς και τις λύσεις τους στο τέλος του βιβλίου.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/87176-testakia-mathimatikon-d-dimotikoy

Φυσική Γ’ λυκείου: Φαινόμενο doppler, ρευστά σε κίνηση, μηχανική στερεού σώματος- Ελληνοεκδοτική

Η επιλογές μας κλείνουν με τον δεύτερο τόμο της Φυσικής Γ’ Λυκείου Θετικών Σπουδών, από την Ελληνοεκδοτική. Οι συγγραφείς, στις 1300 και πλέον, σελίδες αυτού του τόμου, αναλύουν την Θεωρία, όπως ορίζεται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σπουδών, παραθέτοντας την μεθοδολογία που απαιτείται για την επίλυση ασκήσεων όλων των διαβαθμίσεων δυσκολίας. Στην συνέχεια ακολουθούν θέματα προς απάντηση και προβλήματα/ ασκήσεις προς επίλυση.

Τέλος, υπάρχει η επανάληψη, στην οποία προστίθεται ασκήσεις επαυξημένης δυσκολίας, για την δυνατότερη εξάσκηση των υποψηφίων, καθώς και οι λύσεςι των προβλημάτων.

Βρείτε το εδώ: https://www.bookbox.gr/item/85096-fysiki-g-lykeioy-prosanatolismoy—tomos-2-stereo-soma—kroyseis—doppler